top of page
Ontwerp zonder titel-4.png

AYURVEDA voor de VROUW

Voed jezelf met in ieder aspect van je zijn voor een klachtenvrij, energiek, liefdevol en inspirerend leven...

De basis van mijn werk is love and kindness tegenover onszelf.

Mogen we beginnen van waar we zijn

Niet wie we willen zijn

Niet wie we zouden willen dat we waren.

De werkelijke jij.

 

Met al onze onzekerheden en problemen...

Ik wil inspireren om je met je eigen lichaam te verbinden met de wijsheid van je eigen ervaring. Daar waar je nu staat. Weet dat onze lichamen voortdurend in beweging zijn, elke dag veranderen. Het leven is één grote verbinding tussen verschillende cyclussen. De seizoenen, je -slaap, -hormoon, -maan cyclus en naarmate we ouders worden. Als vrouw hebben we ook een kleinere cyclus, menstruatie, in een grotere,  menarche tot menopauze.

 

In plaats van te streven naar perfectie, wil ik je uitnodigen voor de vrouwelijke, in te tunen op jouw vermogen om je aan te passen aan jouw veranderende cyclus, omgeving, behoeften en omstandigheden van jouw leven.

 

Als we ons niet afstemmen en verbinden met ons lichaam, mind, emoties, cyclussen of verlangen, raken we uit balans. Deze disbalans kan zich gaan manifesteren in een klacht. 

Ayurveda helpt je een klacht bij de wortel aan te pakken, daar waar je uit balans gegaan bent. Want als moderne vrouw ben je waarschijnlijk van alle markten thuis: succesvol, je hebt humor, stijl en verzorgt. Maar slaap je wel genoeg? Hoe zit het met je stressniveau en libido? 

“Women have always been healers. Cultural myths from around the world describe a time when only women knew the secrets of life and death, and therefore they alone could practice the magical art of healing.”

-JEANNE ACHTERBERG, WOMAN AS HEALER

Hoe werk het?

Na een gratis kennismakingsgesprek plannen we een datum voor de intakegesprek. Ik stuur de intake digitaal op, deze vul je in en stuur je minimaal twee dagen voor ons geplande intake gesprek naar mij terug. Ik ga deze nalezen, extra vragen opschrijven om een verdiepend beeld te krijgen.

 

Vragen als, wie ben je en waar kom je vandaan?  Waar worstel je mee en hoe wil je je voelen?  Voeding, dagindeling. Hoe is je cyclus, je relatie met jezelf of partner, maar ook je stoelgang.

Dan help ik je niet alleen je dosha (geest-lichaam constitutie) te begrijpen, maar ook de onevenwichtigheden die je ervan weerhouden je op je best te voelen.  

Women's Health Coaching

Waarom is mijn constitutie zo belangrijk?

Als je je constitutie begrijpt, zul je begrijpen hoe die je fysiologie beïnvloedt, je voorkeuren en antipathieën, je neigingen en gewoonten, je mentale en emotionele karakter, en je kwetsbaarheid voor onbalans en ziekte. Geloof me, het is ongelooflijk verhelderend.

EXPLORE
€127

Uitgebreid Intake van 90 min

- Ontdek je dosha 

- Ontvang meteen na de intake aanbevelingen om jouw lichaam, mind en leven te balanceren.

Follow Up?

Per losse follow up sessie €87,-

Plan een afspraak

Invester
in jezelf

DEEPEN
€187

Uitgebreid Intake van 90 min

- Ontdek je dosha 

- Ontvang meteen na de intake aanbevelingen om jouw lichaam, mind en leven te balanceren.

Follow Up 1 60 min

Na de intake ga ik dieper kijken naar de intake, alles berekenen, tongdiagnonse uitvoeren en ontwikkel met de verzamelde informatie een persoonlijk plan 

speciaal voor jou. 

- persoonlijke meditatie, oefeningen, een pfd voor jou schreven met advies op verschillende leefgebieden, persoonlijke recepten en oefeningen. 

Hierin staat een coachingstraject beschreven hoe we zouden kunnen verder werken.

Per losse follow up sessie €87,-

7.png

Ik geloof in integrale heling, zo kun je voor een optimaal welzijn zorgen in lichaam, mind en bewustzijn. In de coaching schijnen een licht op onderstaande gebieden, om te zien of er verbanden zijn. 

Voeding

Voeding is een natuurlijk medicijn. Wat voedend is voor jou, hoeft niet voedend te zijn voor een ander. Ieder mens is uniek, in lichaamsbouw, levensstijl, verleden, klachten. De juiste voeding (voor jouw Ayurvedische constitutie) kan jou helen. 

 

Lifestyle

Hoe richt jij je leven in? Wat doe je op een dag en hoe beïnvloedt jou dit. Waar kies je voor in je dagelijks leven. Om zo toegang te krijgen tot een dieper niveau van jouw levensmissie. 

 

Stressniveau

In 2030 wordt verwacht dat mentale ziektes op nummer 1 staan. We gaan jouw stresscyclus onderzoeken, met oefeningen om het zenuwstelsel terug naar homeostase brengen. 

 

Cyclus/Menopauze

Jouw cyclus is een graadmeter voor je algehele gezondheid. Ontdek hoe je je cyclus en hormonen kunt ondersteunen door voeding, beweging en levensstijl. Menopauze is de periode rond de laatste menstruatie en kan gepaard gaan met verschillende klachten. 

 

Seksualiteit - connectie Baarmoeder

Wanneer we onze seksuele energie op een juiste manier gebruiken, is ons leven vol met enthousiasme, hebben we een betere gezondheid en zijn meer intuned met onze zintuigen. Ayurveda ziet seksuele energie als levensenergie. De baarmoeder is het grootste geheim dat een vrouw bij zich draagt. We hebben geleerd om haar te negeren, maar dit is jouw krachtcentrum van creatie. 

 

Slaap

Zonder slaap is het bijna niet mogelijk om onze doelen te verwezenlijken. Als we niet in onze droomtijd komen, zullen veel afvalstoffen, onverwerkte emoties en ervaringen niet verwerkt worden. Genoeg goede slaap houdt je hersenen gezond en zorgt voor herstel van het lichaam. 

 

Trauma en emoties

De emoties die je ervaart vertellen veel over je dosha’s die in balans of uit balans zijn.

Ieder mens heeft traumatische ervaringen, deze kunnen opkomen in een sessie. 

Ayurvedische Health Coaching is géén traumaverwerking. Wanneer trauma opkomt kunnen we daarmee werken, maar zal niet het doel zijn. Wil je intergenerationeel trauma helen, zie Tarpana, onder het kopje HEAL. 

9.png

Liever eerst een gratis kennismakingsgesprek?

In dit gesprek kun je jouw wensen delen en kan ik beoordelen of ik je kan helpen. 

Spreek je snel!

Inhoud:

- Uitgebreid Intake van 90 min

- Ontdek je dosha

- Ontvang aanbevelingen om jouw lichaam, mind en leven te balanceren. 

GRATIS KENNISMAKING
Meisje in gele trui
€127

Stoere lieve vrouw, het is tijd…

Ayurveda is intensief op mijn pad gekomen toen ik gediagnosticeerd werd met een auto immuunziekte. Gezond eten is altijd belangrijk geweest, maar ik voedde me niet met een levensstijl en voeding die mij deed helen. 

Voordat ik Ayurveda leerde kennen, worstelde ik veel, luisterde niet naar de signalen van mijn lichaam. Ik begreep mijn hormonen niet, ik wist niet hoe ik mijn spijsvertering kon herstellen, was gestrest (ook al was ik yogadocent), PMS, haaruitval, dit resulteerde in een auto immuunziekte.

Ayurveda is dat wat we op school hadden moeten leren. En als voormalig juffrouw, wil ik hier nog verandering in brengen, voor jou, maar ook jou gezin, familie en vrienden. Want toen ik me meer ging verdiepen en helen met Ayurveda kwam dat ontbrekende stuk in het begrijpen van mijn persoonlijke gezondheid en genezing. Dit heeft het verschil gemaakt in hoe ik me voel in mijn mind, lichaam en geest.

 

Ayurveda tijger, my lifesaver

Mijn keuze voor de studie Feminine Form Ayurveda is ook omdat veel  medische onderzoeken worden gedaan op mannen, wij vrouwen zijn anders en ervaren een burn-out, trauma of auto immuun klachten ook anders. Veel meer vrouwen hebben een auto immuunziekte. Hoe kan dat? Waarom zijn we eerst naar de maan geweest, is het internet uitgevonden voordat de hele anatomie van de clitoris bekend was?

Ik zoek die andere benadering.

In mijn coaching werk ik dan ook met verschillende therapieën die door en voor vrouwen ontwikkeld zijn.

 

Samen met jou gaan we verschillende leefgebieden langs om te ontdekken welke keuzes jij maakt en hoe dat gerelateerd kan zijn aan jouw klachten.

Jij bent uniek en verdient een persoonlijke aanpak.

Ik coach vrouwen, jonge en wijzere vrouwen op het gebied van menstruatie, postpartum, auto immuunziekte en seksualiteit. 

 

Ontdek…

‘your road to selfcare, love and healing’

Herken je dit?

  • Je hebt stress en weet niet hoe je uit 'the ratrace' kunt komen

  • Je hebt klachten als PMS, PCOS, Endometriose, vruchtbaarheidsproblemen of andere klachten tijdens je menstruatie of cyclus

  • Je hebt chronische klachten of een auto immuun ziekte

  • Je bent moeder met een dochter die struggelt met haar cyclus, huid of gewicht

  • De sparkle in je relatie of seksleven is niet zoals je zou willen

  • Je voelt je disconnected van je lichaam of vrouwelijke energie

  • Je bent opzoek naar een holistische, natuurlijke en down to earth benadering

In mijn coaching gaat het niet om een quick fix, ik ga de verbinding met je aan! Met een flinke dosis humor, een nuchtere kijk op het leven en een voorliefde voor spiritualiteit, ga ik als kundige, speelse, liefdevolle en betrokken coach graag met jou mee op ‘your road to self-care, love and healing’.

bottom of page